Eldsjälar till valorganisationen sökes

Vi behöver förstärkning av två medarbetare på tidsbegränsade anställningar under valåret 2022. En tjänst som politisksekreterare för vår regiongrupp och tjänst som valombudsman för partidistriktet. Anställningarna är tidsbegränsade över valet.

Socialdemokraterna i Västernorrland är en modern folkrörelseorganisation med ca 3000 medlemmar, med syfte att organisera medlemmar och sympatisörer som delar våra värderingar för att få genomslag för socialdemokratins idéer och politik i Västernorrland.

Politisksekreterare

Vi söker en person som kan arbeta självständigt i nära relation och samarbete med den redan anställde politiske sekreteraren, s-ledningen i regionen och 1e ombudsmannen för partidistriktet, samt den socialdemokratiska organisationen i övrigt.

Arbetet innebär att stödja de socialdemokratiska regionkandidaterna och regionledningen i valarbetet inför valet 2022.  Det handlar såväl om strategisk planering av arbetet, media och kommunikationsplanering, kampanjplanering, samt att praktiskt se till att detta genomförs, mediakontakter, framtagande av underlag och organisering av konkreta valaktiviteter för regionkandidaterna, samt övrigt förekommande arbetsuppgifter för regiongruppen.

Vi söker dig som är en socialperson och har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Erfarenhet och kunskap av medierelationer, sociala medier, bild och filmhantering är meriterande. Kännedom om Västernorrland är önskvärt men inte ett krav.

Tjänsten som politisk sekreterare ger lagligrätt till tjänstledighet från ordinariearbete.

 

Valombudsman

Valombudsmannens uppgift är att förstärka partidistriktet över valet 2022. Självständigt arbete tillsammans med övrigt anställda vid distriktsexpeditionen och personer i den socialdemokratiska organisationen i övrigt.

Huvudarbetsuppgifterna handlar om att ge praktiskt stöd till våra sju arbetarekommuner. En viktig uppgift är att stödja arbetarekommunerna i användningen av våra digitala verktyg vilket innebär att vana att arbeta digitalt är önskvärd. I uppgifterna ingår även att arbeta med de facklig-politiska samarbetet, planera och genomföra arrangemang under valåret. Ett viktigt fokus är medlemsvärvning. Framtagande av underlag och mediaarbete kan förekomma. samt övrigt förekommande arbetsuppgifter vid distriktsexpeditionen.

Vi söker dig som är en socialperson och har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Erfarenhet av arbetarrörelsen och idéburen verksamhet med praktiskt folkrörelse-/föreningsarbete är meriterande. Kännedom om Västernorrland är önskvärt men inte ett krav.

Gäller för båda tjänsterna

  • Du delar självklart socialdemokratins och arbetarrörelsens värderingar.
  • Meriterande är kunskaper och erfarenheter om arbetarrörelsen, dess organisation, arbetssätt och beslutsordning.
  • B-körkort och tillgång till bil men är ett krav.
  • Tjänsterna omfattar 100% och arbetstiden är målstyrd. En del av arbetet sker på kvällar och helger tillsammans med våra ideellt arbetande medlemmar och förtroendevalda
  • Lönesättningen är individuell. Vi tillämpar kollektivavtal mellan Fremia – Handelsanställdas förbund.
  • Placeringsort är Härnösand. Arbetet kan innebära resor i länet och i landet.
  • Tillträde så snart som möjligt efter överenskommelse. Tidpunkt för när tjänsten upphör efter valet 2022, sker efter överenskommelse.
  • Urval och intervjuer sker löpande.

Ansökan, med personligt brev och CV, mejlas till: [email protected]  Skriv ”Jobbansökan VN” i mejlets rubrik. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Sänd därför gärna din ansökan så snabbt som möjligt, senast den 22 oktober.

Upplysningar om tjänsterna lämnas av: Stefan Wikén, 1e ombudsman Socialdemokraterna Västernorrland 070 – 365 90 – 55 eller e-post stefan.w[email protected] (PS All annonsförsäljning undanbedes)