Eva Sonidsson (S) lämnar riksdagen efter nästa års val

170917

Eva Sonidsson lämnar riksdagen efter nästa års val och kandiderar därför inte inför nästa mandatperiod. Detta har hon meddelat Socialdemokraternas valberedning i länet.
– Jag har varit ledamot i Sveriges riksdag i tolv år när den här mandatperioden är slut. Det är en lång tid och jag har därför beslutet att inte ställa upp för ytterligare en mandatperiod, något som växt fram under de sista månaderna, säger Eva Sonidsson (S).

– Det har varit en politiskt spännande tid. De första åtta åren i opposition och de senaste fyra i majoritet riksdagen. Den här sista mandatperioden har varit viktig, att vara en del av arbetet att styra om Sverige i rätt riktning med en Socialdemokratisk politik, med fler i jobb och välfärdssatsningar och reformer, bringa ordning och reda i statens finanser, säger Eva Sonidsson (S).

– Uppdraget i riksdagen har varit väldigt roligt och intressant, även om det inneburit mycket jobb, att ständigt inte vara hemma, inte hinna med allt på hemmaplan, säger Eva Sonidsson (S).

– Jag kommer förmodligen att sakna en hel del av uppdraget som riksdagsledamot, inte minst alla kamrater som man lärt känna under åren. Nu får andra ta över. Men jag kan med stolthet lämna mitt uppdrag och det som jag tillsammans med övriga Socialdemokrater har uträttat under mina 12 år i riksdagen, säger Eva Sonidsson (S).