Halv miljard till välfärden i Västernorrland

Regeringen har föreslagit och fattat beslut om historiskt stora tillskott i flera olika paket som nu överträffar 100 miljarder totalt. Genom samarbetet i riksdagen med C och L kommer vårändringsbudgeten att innehålla 22 extra miljarder till kommuner och regioner – för att stärka upp välfärden.

-Som Socialdemokrat är jag stolt över att Sverige under starkare år valt att bygga upp en ekonomisk motståndskraft som nu ger möjlighet till dessa insatser. Att trygga välfärden är avgörande för framtiden, säger Bodil Hansson ordförande Socialdemokraterna Västernorrland.

Förstärkningen med 22 miljarder kronor görs genom både ökade generella statsbidrag och genom en ökning av beloppet som ska täcka merkostnader på grund av coronaviruset inom hälso- och sjukvård samt omsorg. 510 miljoner kommer fördelas på Västernorrlands kommuner och region.

Den socialdemokratiskt ledda regeringen har god insikt i de utmaningar som kommuner och regioner står inför, i nuläget men också på längre sikt. Att dagens besked även innebär förstärkningar för 2021 och framåt är ett bevis på det.

På bilden ser du våra riksdagsledamöter;  Jasenko Omanovic, Malin Larsson, Kristina Nilsson, Ingemar Nilsson.