Mycket bra händer i Västernorrland år 2022

Vi har nu lagt ett mycket händelserikt år bakom oss och kan nu blicka framåt in i ett nytt spännande år. Det är ett år som kommer att dra igång med mycket firande, vi fortsätter firandet från tolvslaget in i januari. Den 10 januari år 2022 är det precis 100 år sedan de första kvinnliga riksdagsledamöterna intog sina platser i Sveriges riksdag, detta ska vi fira.

Utifrån firandet av demokratin 100 år kommer vi riksdagsledamöter att besöka flera skolklasser runt om i länet för att möta eleverna och prata om demokratin. Är det någon elev eller lärare som läser detta och missat att boka in någon tid, hör av er så kan säkert någon av oss riksdagsledamöter komma!

I januari får vi också åka till Sollefteå och vara med vid återinvigningen av regementet I21. Här kommer den svenska försvarsorganisationen uppgraderas utifrån både militärgeografiska skäl men också ur ett beredskapshänseende. I Sollefteå kommer nu 200–250 inryckande värnpliktiga att utbildas varje år, det betyder mycket för Sollefteå men också för hela Västernorrland.

Vi har också mycket annat att se framemot. Det pågår otroligt mycket spännande runt om i vårt vackra Västernorrland. Vi är ett län som vill vara med i den gröna omställningen, vi vill vara med och skapa framtidens gröna jobb här och nu.

Runt om i länet räcker kommunerna, företagarna, innovatörer och utbildningsanordnare upp händerna och visar på alla tillgångar och möjligheter som finns här. Det finns en bred uppslutning i länet och tillsammans är vi riktigt starka.

Vi väntar med spänning på Northvolt och Volvo Cars besked om var deras nästa batterifabrik ska byggas och vi håller både tummar och tår för att den landar i Timrå och Västernorrland. Men blir det inte en batterifabrik i Torsboda denna gång så finns ett färdigt erbjudande och säkert många andra intresserade.

I Ånge planeras det för en stor vätgassatsning och vi ser en innovationskraft som i bred samverkan växer sig allt starkare i regionen. På flera orter runt om i länet ser vi de som satsar på ny livsmedelsproduktion och bidrar till att öka länets och landets viktiga försörjningsförmåga. Länets popularitet som turistort ökar och Höga Kustens turismföretagare hade ännu en rekordsommar 2021 och tillsammans med dem ser vi nu framemot kommande sommar.

Nu är ett år slut och vi har precis påbörjat ett nytt och inte vilket år som helst för år 2022 är också valår. Vi står inför en valrörelse i en speciell tid och vi har lärt oss att inte ta något för givet. Men jag hoppas verkligen att vi kommer att kunna möta er medborgare ute på gator, torg och hemma hos er när vi knackar dörr.

Med pandemin, som fortfarande pågår, har vi lärt att oss att tänka nytt och kanske måste vi göra det även under valrörelsen. Hur kommer vi kunna mötas om pandemin fortfarande pågår, kanske på en promenad eller över en kopp kaffe hemma i din trädgård, digitalt eller har du någon annan idé? Hör gärna av dig om du har några goda idéer och förslag eller vill att vi ska träffas för att prata politik!

Gott Nytt År till er alla!

Malin Larsson (S), riksdagsledamot för Västernorrland.