Är du nöjd nu?

Ibland undrar jag vem du är, du som sitter där bakom ditt tangentbord, eller håller i pennan för att skriva dina inlägg i diverse medier.

Du skriver ofta om systemkollaps, att all vår välfärd ska raseras och att samhället ska gå under.

Du bygger sällan eller aldrig dina inlägg på fakta eller hänvisar till några källor.

Många gånger delar du en ?nyhetsartikel? gärna från Fria Tider eller liknande forum, som vid närmare granskning visar sig vara fyra år gammal, och omöjlig att kontrollera faktamässigt.

Det är en väldig massa tyckande. Om man inte håller med eller gillar, ja då är man en del av ?pk-maffian? eller blind för verkligheten.

Huvudtemat är för det mesta att illasinnade flyktingar (företrädesvis muslimer) ska ta över vårt land och kasta oss tillbaka till medeltiden, där vi ska leva i fattigdom och armod. Sverige håller på att gå under, och kvinnor kommer tvingas bära slöja.

Hur står det då till i Sverige om man utgår från fakta? Jo, arbetslösheten har sjunkit med 1,2 procent på ett år och är lägre än någon gång sedan finanskrisen.

Sysselsättningen har ökat med 50000 personer. Reallönerna är högre än någonsin, hushållens inkomster är höga och antalet nystartade företag stiger. Sverige är, som land, rikare än på länge, tillväxten var nästan 4 procent förra kvartalet. Brottsligheten minskar. Till exempel minskade antalet anmälda våldtäkter med 12 procent.

Vi har en regering som satsar på bostadsbyggande, skola, äldreomsorg och sjukvård. Ett första steg mot avskaffande av pensionärsskatten är taget. I dagarna togs den bortre tidsgränsen i sjukförsäkringen bort. Fas 3 fasas ut, och långtidsarbetslösa får aktiva insatser för studier eller jobb. Insatser görs för att skapa en bättre arbetsmiljö där man inte blir sjuk av att arbeta.

Regeringen arbetar ständigt med flyktingfrågan och integration.

Men istället för att se det positiva, delar du inlägg om hur eländigt allt blivit i Sverige, hur fruktansvärt inkompetent regeringen vi har och att det bara finns ett parti som står för något annat. ’

Det partiet heter Sverigedemokraterna. Nyligen visade det sig att nästan 20 procent av svenskarna kan tänka sig att rösta på dem. Ett parti som på -90 talet var öppet nazistiskt och som gång efter annan avslöjas med djupt rasistiska, kvinnofientliga och fascistiska åsikter.

Hitler blev vald i ett fritt, demokratiskt val efter att de tvättat bort sin rasiststämpel. Glöm aldrig det!

Förra fredagen jagade en maskerad lynchmobb flyktingar på centralen i Stockholm. Extremhögern har alltså blivit så stark, att den nu tagit steget från diskussionsforum på nätet, ut i verkligheten, styrkt av dina inlägg, dina delningar och sitt favoritpartis framgångar.

Vi kommer att få se mer av detta. Är det vad du vill? Är du nöjd nu?

Kristina Nilsson är socialdemokratisk riksdagsledamot från Västernorrland