Säkra villkor i byggbranschen!

För drygt tre veckor sedan lade arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) fram ett förslag om entreprenörsansvar i byggsektorn. I korthet innebär det ökad trygghet för de som arbetar i byggbranschen. Det slutgiltiga ansvaret för löner och säkerhet ska nu falla på de som styr projektet.

Socialdemokraterna i Västernorrland och Byggnadsfacket Mellannorrland välkomnar det här förslaget. Vi ser det som ett utmärkt exempel på hur Socialdemokraterna och LO kan arbeta tillsammans för att åstadkomma förbättringar för vanligt folk på svensk arbetsmarknad.

Vi kommer idag att besöka tre byggarbetsplatser i Örnsköldsvik för att informera om de kommande förbättringarna.

Socialdemokraterna förstår att det är löntagare som utgör grundstommen i den svenska ekonomin. Det spelar roll vem som styr Sverige. De borgerliga partierna och Sverigedemokraterna för idag en löntagarfientlig politik. Högern lägger fram förslag som skulle leda till lägre löner och försämrade villkor för vanligt folk.

Sverige ska ha ordning och reda i byggbranschen. Det får vi när Socialdemokraterna och LO-förbunden arbetar tillsammans – på ett sätt som entreprenörsansvaret visar är möjligt.

Eva Sonidsson, ordförande Socialdemokraterna Västernorrland
Jim Sundelin, ordförande Byggnads Mellannorrland

Läs mer på regeringens hemsida:

http://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2018/02/entreprenorsansvar-i-bygg–och-anlaggningsbranschen/