Socialdemokraterna utmanar SD på debatt om vinster i välfärden

 

Den 7 juni beslutar riksdagen om vinstbegränsningar inom välfärdssektorn. Socialdemokraterna utmanar därför SD på två debatter en i Örnsköldsvik och en i Sundsvall den 11 juni som uppföljning på de ställningstaganden som Sverigedemokraterna gör i riksdagen.

Socialdemokraternas ställningstagande är tydligt. Inga övervinster ska få göras på bekostnad av våra äldre eller våra skolungdomar. Välfärdens resurser ska gå till välfärden. Inte till övervinster som plockas ur vår gemensamma kassa. Pengarna ska användas där de behövs, säger Bodil Hansson, ordförande för Socialdemokraterna i Västernorrland.

Sverigedemokraterna har svängt i frågan. Från att gå till val på att begränsa vinsterna i välfärden har SD nu sagt att de tänker rösta emot regeringens förslag och fortsatt tillåta vinster i välfärden.  Det är dags att SD visar sina väljare var de står i frågan och varför de väljer att agera för fortsatt vinstjakt, säger Bodil Hansson, ordförande för Socialdemokraterna i Västernorrland.

För oss är det viktigt att tydliggöra på vems sida Sverigedemokraterna står när det gäller välfärden. En röst på Sverigedemokraterna är en röst på en högerpolitik som monterar ner välfärden, säger Bodil Hansson, ordförande för Socialdemokraterna i Västernorrland.