Malin Larsson

Första namn på Socialdemokraternas riksdagslista i Västernorrland.
Bostadsort: Stöde
Ålder: 42 år

Riksdagsledamot
Miljö- och jordbruksutskottet, ledamot
Utbildningsutskottet, suppleant

Jag är idag en av fyra socialdemokratiska riksdagsledamöter från Västernorrland och är oerhört glad och stolt över förtroendet att nu toppa vår riksdagslista. Som person är jag nyfiken och gillar att möta nya människor och lära nytt. I vårt lagarbete ska jag göra allt jag kan för att bidra nu när vi ska bygga länet och landet starkt, tryggt och hållbart.

Jag är utbildad statsvetare och har arbetslivserfarenhet med mig som lärarvikarie, jag har arbetat i handel, på bank i tio år och är idag tjänstledig från en tjänst som kronoinspektör vid Kronofogdemyndigheten. Jag har varit politiskt aktivt i över 20 år och innan jag kom in i riksdagen var jag ordförande i socialnämnden i Sundsvalls kommun mellan 2014–2018.

Sedan 2018 är jag riksdagsledamot och har haft förmånen att vara ledamot i miljö- och jordbruksutskottet. Är även länsbänksansvarig för Västernorrlandsbänken, ledamot i Gentekniknämnden samt ledamot i insynsrådet för Livsmedelsverket, Naturvårdsverket och Länsstyrelsen Västernorrland.

Det finns många viktiga politiska områden som rör orättvisor, välfärden och jobben. Men ska jag lyfta två frågor som jag brinner lite extra för så är det landsbygdsfrågorna och en rättvis klimatomställning.

Klimatomställningen är vår tids ödesfråga och vi måste också se till att den fungerar för vanligt folk och i hela landet, så att alla kan ställa om. Jag ser också många möjligheter med klimatomställningen – för det är här framtidens gröna jobb finns. Och där ska vi i Västernorrland vara med!

Vi ska säga som det är och göra det som krävs!