Handledning för uppkoppling till ett Zoom möte

Zoom – så här deltar du i ett möte

Så här deltar du i onlinemöte via Zoom på din dator, smartphoneeller surfplatta.

 

Om du använder mobil eller padda

1. Ladda ner appen Zoom cloud meetings från App store till din iPhone/iPadeller Google Play Store om du har en Android.Apple – Länk:https://apps.apple.com/se/app/zoom-cloud-meetings/id546505307Android – Länk: https://play.google.com/store/apps/details?id=us.zoom.videomeetings

2. (Om du själv önskar kan du skapa ett konto genom att klicka på Sign Up. OBS att det inte är nödvändigt om du ska delta på ett möte du blir inbjuden till.)

 

Inför mötet – gäller dator, surfplatta och telefon

1. En inbjudan till mötet kommer via mejl eller sms. Inbjudan innehåller en specifik länk för mötet och i vissa fall en unik mötes kod. Klicka på länken eller kopiera den i en webbläsare. Av säkerhetsskäl får länken och koden intespridas till någon annan.

2. Smartphone/Surfplatta: I god tid innan mötet klickar du på länken. Appen som är installerad i din Smartphone/Surfplatta går igång. Om mötes ansvarig inte öppnat mötet hamnar du i vänteläge.

3. Dator: Första gången du klickar på en mötesinbjudan ombeds du ladda ned Zoom. Acceptera förfrågan om att ladda ned Zoom. Efter du har gjort det så kan du behöva klicka på länken i mejlet igen.

4. Om du uppmanas att ange kod (”Please enter your meeting password”) – fylld å i den som kommunicerats med kallelsen.

5. Om du uppmanas att ange namn (”Please enter your name”) – skriv in För och Efternamn.

6. Om fråga kommer upp (”To hear other please join audio”) – Välj: “Call using Internet Audio”.

 

Under mötet

När mötet är igång finns några funktioner att använda sig av. Om du inte hittar funktionen – klicka på skärmen och/eller dra vyn i sidled.

1. Stänga av din mikrofon kan du göra genom att trycka på ”Mute” – detta kanockså göras av mötesansvarige.

2. För att begära ordet – tryck på ”More”, nere i högra hörnet. Välj ”Raise Hand”för att räcka upp handen – eller ”Chatt” för att kommunicera medmötesansvarige.

 

Viktigt att tänka på

1. Säkra att ingen obehörig kan höra vad som sägs på mötet. Använd hörlurar.

2. Var noga med att din mikrofon är avstängd när du inte själv avser prata.Funktion för ”Mute” av egen mikrofon finns i appen Zoom Cloud Meetings.

3. Kontakta mötesansvarig för hjälp före och under mötet.

4. Ladda hem app i god tid innan mötet.

5. Koppla upp dig i god tid innan möte